Hírek

Nagy sikerrel zajlik a nyári napközi

A szünidő kezdetétől augusztus végéig heti turnusváltásokban szervez nyári napközis tábort az alsó tagozatba járó általános iskolásoknak az önkormányzat. A nyári napközi gyermekfelügyelet egy kötelezően ellátandó feladata a városnak, amit évek óta a Simon Antal iskola hatalmas kertjében oldanak meg. A naponta reggel 7-től délután 4-ig nyitva tartó tábor gazdag programokat biztosít a gyerekeknek, akiknek mindössze a napi háromszori étkezését kell fizetni.

Hetente legalább 40 gyermek felügyeletéről gondoskodik nyáron az önkormányzat. A vakáció idejére az alsó tagozatosok szüleinek ¬-főleg a miatt- alig, vagy egyáltalán nem maradt szabadsága, a fizetős napközis táborokat pedig nem mindenki engedheti meg magának több hónapon át. A szabadidő tartalmas eltöltéséért ebben a táborban nem kell fizetni, mindössze a napi háromszori étkezés kerül pénzbe.

Járja Andrea igazgató, Váci Család- és Gyermekjóléti Központ

Nagyon összeszervezett tematikus heteket tudunk biztosítani a gyerekeknek, ami június 21-ével kezdődött és augusztus 19-e az utolsó nap a táborban, amit eltölthetnek. A szervezési feladatokban a Gazdasági Hivatal adja a háttérmunkát nekünk, illetve segítik a napi feladatellátást. Önkéntesek is részt vesznek, közösségi szolgálatot teljesítők, és az én kollégáim, a Család és Gyermekjóléti Központ szakemberei, akik az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenységet végzik.

A kötetlen programok mellett karaoke verseny, közös tánctanulás, bűnmegelőzési előadás is szerepel a palettán, de különféle érzékenyítő foglalkozásokkal is találkoznak a gyerekek. A védőnők is kiveszik a részüket a táboroztatásból, ők az egészséges táplálkozásról, a helyes fogápolásról beszélnek a diákoknak, és az elsősegélynyújtás fortélyait is megtanítják nekik, heti egy alkalommal pedig pályaorientációs előadáson vehetnek részt.

(estv.hu)