Szociális étkeztetés

Telefonszám: 27/501-401; 30/556-6357

Honlap: https://vcsgyk.hu
E-mail: szocetkezes@gmail.com
Cím: 2600 Vác, Deákvári fasor 2.
Ügyfélfogadás: H – P: 8ºº – 12ºº

Szociális étkeztetés igénylése

Intézményünk az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodik, akik önmaguknak, illetve önmaguknak és eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani, különösen koruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük, szenvedélybetegségük, hajléktalanságuk miatt. Jogosultsági feltételként jövedelmi helyzet nem határozható meg.
A szolgáltatás a szociális szempontból rászorult személyek részére a hét minden napján napi egyszeri meleg ételt biztosít – külső vállalkozó igénybevételével –, térítési díj ellenében.

A szociális étkeztetés igénybevételének módja:

  1. A kérelmező jelzi az igényét a szociális étkeztetés koordinátoránál.
  2. A részletes tájékoztatás után a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez tartozó kérelem kitöltésére kerül sor.
  3. A jövedelemnyilatkozat és a becsatolt igazolások (személyi igazolvány, TB kártya, jövedelem igazolás ) alapján az intézményvezető megállapítja a kérelmező egyéni jövedelmét, ez alapján történik a térítési díj megállapítása.
  4. Megállapodás kötése az intézménnyel.

A  11/2021. (II.18.) önkormányzati rendelet módosítása alapján a fizetendő térítési díj a jövedelemvizsgálat (egyéni jövedelemszámítás) alapján a következő:

  • 28.500 Ft jövedelem alatt: az étkezés díja: 360 Ft/ adag
  • 28.501 Ft- 42750 Ft jövedelem között: az étkezés díja: 540 Ft/ adag
  • 42.751 Ft-71.250 Ft jövedelem között: az étkezés díja. 900 Ft/ adag
  • 71.251 Ft- 85.500 Ft jövedelem között. az étkezés díja: 1020 Ft/ adag
  • 85.501 Ft jövedelem felett: az étkezés díja: 1200 Ft / adag

A és B menü között lehet választani, illetve diétás étkezésre is lehetőség van, melyhez szakorvosi igazolás szükséges. Az étel a Népegészségügyi Intézet (ÁNTSZ) előírásainak megfelelően, egyszerhasználatos fóliázott dobozban hűtve van házhoz szállítva. Az étel neve és gyártási dátuma a doboz fedelén található címkén van feltüntetve. Az ebéd a gyártást követő 3 napig fogyasztható hűtőszekrényben tárolva. Az étel melegíthető mikrohullámú sütőben a fólia eltávolítása után, vagy hagyományos módon a dobozból kivéve igény szerinti mennyiségben.

Aktuális étlapjainkat megtalálja.