Hírek

Család- és Gyermekvédelmi tanácskozást tartottunk

A Váci Család- és Gyermekjóléti Központ szervezésében február 18-án a Madách Imre Művelődési Központban rendezték meg a szociális terület éves rendszerességgel megtartott szakmai tanácskozását.

Az eseményen Járja Andrea igazgató, a tavaly szeptember óta egységes keretek között működő váci szociális intézmény igazgatója üdvözölte a megjelenteket, és mutatta be az előadókat, meghívott vendégeket.


Ezt követően Matkovich Ilona polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy városunkban fontos szerepe van mind a családok, mind a gyermekek érdekérvényesítésének, a szociális terület feladatainak magas színvonalú ellátásának.

Járja Andrea szervezeti felépítést bemutató ismertetője után Inotay Gergely alpolgármester a gyermekek családi, tanintézményi nevelésének ma is jelenlévő problémáiról szólt, rámutatva: ezek megoldása egyaránt feladata a szociális területen dolgozó szakembereknek és a családnak.

A folytatásban előbb a leköszönő államfő felesége, dr. Herczegh Anita ismertette a covidárvák támogatására tavaly létrehozott Regőczi Alapítvány működését és feladatait. Majd dr. Tatai Orsolya iskolaorvos beszélt az iskolaegészségügyi szolgáltatásokról, illetve az iskolaorvosok szerepéről a gyermekekkel szemben történő bántalmazás felismerésében. Ezt követően Kiss Anita esetmenedzser a váci intézmény egyik fontos szolgáltatásáról, a szociális diagnózisról tartott ismertetőt.

A tanácskozás második részében előbb Bogdán Réka családkonzultációs szakember és Solymos Tamás pszichológus a váci intézmény új, családterápiás szolgáltatásáról szólt, majd Hostyinszki Katalin jelzőrendszeri felelős a tavalyi év gyermekvédelmi tevékenységét mutatta be. Az előadások sorát Holeczné Nagy Mária csoportvezető és Papp Lívia koordinátor ismertetője zárta, melyben a résztvevők a beérkezett jelzések nyomán megtett hatósági intézkedésekről, továbbá az óvodai-iskolai szociális segítségnyújtásról volt szó.

(vac,hu, képek: Kis Dávid)